תבשיל שעועית אדומה של איילת
תבשיל שעועית אדומה של איילת.
רכיבים:
חצי קילו שעועית אדומה לאחר השרייה ובישול (ממליצה להשרות 48 שעות ולהחליף מים מידי פעם, לאחר ההשרייה אני מבשלת במים בלבד ומקפיאה לפי מנות שיהיה זמין כשארצה להכין, הפעם הכנתי מכל הכמות)
בצל גדול קצוץ או 2 בינוניים
5 עגבניות מרוסקות או חתוכות לקוביות.
2 כפות רסק עגבניות.
תיבול:
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון.
אופן ההכנה:
מתחילים עם טיגון הבצל בכף שמן זית, נוסיף מים לאידוי ונמשיך עד שהבצל מתרכך.
נוסיף את העגבניות ולאחר כ 3 דקות את שאר הרכיבים והתיבול ללא המלח (מלח מונע מהקטניות להתרכך ולכן נוסיף רק בסוף הבישול)
נכסה במים רותחים עד כסנטימטר מעל התבשיל ולאחר רתיחה נעביר ללהבה נמוכה ונבשל כחצי שעה (בשלב זה אני מתחילה עם הכנת האורז מלא/קינואה/דוחן שילווה את התבשיל).
בסיום הבישול נוסיף את המלח.
התבשיל מסמיך ויוצא נימוח וטעים ממש!!!
כיצד נתייחס?
כל 2 כוסות קטנייה מבושלת = 3 מנות חלבון.
בתוספת דגן כפחמימה של הארוחה נהנה מחלבון מלא איכותי, עשיר בסיבים, משביע, טעים ומקדם הצלחות!
הילדים שלי הכריזו שזה מהתבשילים האהובים עליהם ????
הידעת? שעועית אדומה יחד עם שעועית האזוקי תופסות מקום של כבוד בראש מצעד המזונות שמקדמים ירידה במשקל!
השעועית האדומה מכילה שיעור גבוה של סיבים תזונתיים המשפרים את תהליך העיכול, אולם הייחודיות שלה טמונה דווקא ברכיב אחר שמצוי בה בשיעור הגבוה ביותר - מוליבדן. זהו מינרל ייחודי שמצוי רק במעט מזונות ברחבי העולם המערבי וממלא תפקיד חשוב בניקוי הרעלים של הכבד.
